skip to Main Content

Bästa läget i Kviberg

Nytt bostadskvarter i Kviberg

F O Petersons kommande bostadskvarter ligger vid Kvibergsnäs Allé, granne med Utbys charmiga villaområden. Kvarteret är ett av de sista ut i Kvibergs nybyggnadsområde och består av två lamellhus och ett punkthus. Totalt blir det cirka 100 lägenheter från 1 till 4 rum och kök. De övre våningarna får en trevlig utsikt över Säveån och skymtar det historiska landeriet mellan träden.

Säljstart är planerad till årsskiftet 2024/2025, men du är välkommen att göra din intresseanmälan redan nu.

En stadsdel i omvandling

Kvibergs historia sträcker sig tillbaka till 1800-talet, då de historiska kasernbyggnaderna uppfördes av oss på F O Peterson. Under många år var Kviberg en viktig militäranläggning, men med tiden har området omvandlats till en modern och etablerad stadsdel.

I takt med att stadsdelen har befolkats har serviceutbudet utvecklats och här finns nu en välutrustad vårdcentral som täcker dina hälso- och sjukvårdsbehov, samt flera skolor och förskolor.

Dessutom finns Lidl i Kviberg, vilket gör det enkelt att handla mat till bra priser. Området har också ett brett utbud av restauranger som speglar Kvibergs mångkulturella atmosfär, från svensk husmanskost till internationella rätter.

Kviberg – en plats för det aktiva livet

För den som gillar sport och fritid har Prioritet Serneke Arena fotbollsplaner, friidrottsbanor och ett modernt gym med många träningsmöjligheter.

Kvibergs Park erbjuder stora grönområden för promenader, jogging och
picknickar. På vintern är parken perfekt för längdskidåkning och andra
vinteraktiviteter.

I utvecklingen av den nya stadsdelen har man varit noga
med att inkludera gröna stråk, ängar och odlingslotter för att skapa en
harmonisk och hållbar boendemiljö.

Boende med närhet till både natur och stadsliv

Kommunikationerna är utmärkta med spårvagnar och bussar som snabbt tar dig till Göteborgs centrala delar. Det finns även bra cykelvägar för enkel transport inom området.