skip to Main Content

Vi bygger nya fastigheter från grunden

Vi har lång erfarenhet av nybyggnation, både i egen regi och på entreprenad. Genom åren har vi byggt allt från bostäder till industrilokaler och kyrkor. I organisationen finns, förutom traditionella byggtjänster, också ett arkitektkontor. Det gör att vi kan hjälpa dig från initiala skisser, via bygghandling till färdig fastighet.

Exempel på uppdrag

Takgöken

Runt Fixfabriken i Majorna byggs nu gedigna kvarter i klassiskt rött tegel. F O Petersons bidrag heter Takgöken och består av 127 lägenheter runt en mysig innergård. Takgöken är ritad av arkitekterna Krook & Tjäder och bjuder på allt från 1:or till 5:or. Här finns lägenheter med extra högt i tak och stadsradhus i tre olika etage. 

Träkronan

Träkronan är något så ovanligt som ett högt bostadshus helt byggt i trä. Huset är ritat av F O Petersons egna arkitekter och rymmer 59 lägenheter med genomgående planlösning som ger vackert ljusinsläpp och dubbla balkonger. Träkronan ligger mellan Kålltorp och Björkekärr, nära Renströmska parken.

Lundbypark

I Lundbypark har vi byggt två kvarter med bostadsrätter, hyresrätter samt en livsmedelsbutik i bottenplanet. Totalt handlar det om 122 bostadsrätter och 89 hyresrätter (varav 21 är trygghetsboende). Alla är omsorgsfullt utformade med höga fönster och har balkong eller uteplats.

Äppelträdgården

I attraktiva Ruddalen har vi byggt 88 lägenheter av radhuskaraktär fördelat på 36 äganderätter och 52 hyresrätter. Målsättningen var att bidra till ett grönare samhälle utan att kompromissa med komfort och trivsel. Resultatet är välbyggda hus med fokus på miljö, kvalitet och långsiktig energieffektivitet.

Chalmers kårhus

F O Peterson har byggt det vackra kårhuset, som belönades med Kasper Salinpriset. Byggherre var Emils Kårhus AB, genom Chalmers studentkår och Chalmersfastigheter.

Green Village

Vid Keillers Damm i Surte har vi byggt 80 bostadsrättslägenheter och 21 radhus. Konceptet Green Village är skapat av F O Peterson och handlar om att kombinera byggteknisk kompetens, modern teknologi och god arkitektur till en ekonomisk och miljösmart helhet. Alla byggnader är certifierade enligt Miljöbyggnad Guld.

Kontakt

Jonas Steen

Lisa Wiklund

Avdelningschef

Tel: 031-72 48 123