skip to Main Content

Snickeri med fingertoppskänsla

F O Snickeri är ett specialsnickeri där stor hantverksskicklighet kombineras med modern teknik. Vi brinner för kundanpassade lösningar av inredningar. Bland våra uppdrags­givare finns offentliga organisationer, byggföretag, banker, kontor, och kyrkor – kunder som kräver hög kvalitet och en säker leverans.

Våra expertområden

Vi tillverkar ofta sådant som entréer, fönster, dörrar, väggpartier, informationsdiskar, bardiskar och ledstänger. Vi är också erkänt skickliga på att restaurera och reparera snickerier i kulturmärkta fastigheter.

Eftersom vi kombinerar traditionell hantverkskunskap med moderna datastyrda produktionsenheter, kan vi också specialtillverka mindre serier till konkurrenskraftiga priser.

Våra yrkesskickliga medarbetare är utbildade vid Carl Malmstens Verkstadsskola, Capellagården, Stenebyskolan eller liknande trätekniska utbildningar i Sverige. F O Snickeri är medlem i Trä- och Möbelföretagen.

Exempel på uppdrag

Dicksonska palatset

Under det stora arbetet med att restaurera Dicksonska palatset så har snickeriet stått för flera specialbyggda lösningar. Nya takfotsbrädor, fönsterkupor och andra interiördetaljer etc. 

Liseberg Grand Curiosa Hotel

Den pampiga entrétrappan är det första som möter besökarna. Den ska både signalera gedigen kvalitet och ”här tar vi ut svängarna”. F O Petersons snickeri har gjort trappsteg, ledstänger och överliggare.

Renovering och ombyggnation Bio Roy

Under 2020 fick F O Peterson i uppdrag att utföra renovering och ombyggnation av anrika Bio Roy. Det var flera områden som var i behov av uppfräschning.

Tidigare har snickeriet tillverkat entrépartiet i massiv teak, nu var det dags för lokalens insida att få samma uppdatering.

Till foajén har snickeriet tillverkat en cafédisk, gjord efter nya ritningar men som passar in i lokalens historiska stil. Disken är tillverkad i teak med en toppskiva från Kungälvs natursten.

Nya räcken i polerad mässing har monterats i foajétrappan, i salongen samt i trappan ner till de nyrenoverade toaletterna. Mässingsräckena är levererade och monterade av Momek Rostfria AB. Även toalettdelen har fått ett lyft i from av en nytillverkad kommod i teak och en blandare i mässing som matchar räckena.

Även ett snickeri med lång historia, får ibland helt nya utmaningar, den här gången i form av pardörrarna in till biosalongen. Dörrarna, som är original från 1940, behövde en grundläggande restaurering för att återfå sin forna glans. Vi lagade valnötsfanéret, bytte ut det befintliga konstlädret och stoppningen, monterade nya sparkplåtar i mässing och kompletterade de mässingsspikar som saknades. Avslutningsvis såg vi till att förbättra ljudtätningen på dörrarna.

Tack för förtroendet Bio Roy, vi ser fram emot att följa bions utveckling i minst 80 år till.

Inredning och väggpaneler, Sahlgrenska sjukhuset

Vi fick uppdraget att ta fram väggpaneler och specialsoffor till det nybyggda Bild- och innovationscentrum på Sahlgrenska sjukhuset.

Ledstänger och trapphus, SCA-huset Mölndal

Vi specialtillverkade handledare med belysning, samt trappsteg till samtliga trapphus i SCAs nybyggda kontorshus i Mölndal. Allt är gjort i massiv ask.

Entrédörr, Kammarrätten

Vi fick uppdraget att nytillverka en exakt kopia av original­entrén. Entrépartiet tillverkades i massiv klarlackad ek.

Restauranginredning, Liseberg

Vi tog fram restauranginredning i form av ett antal serverings- och buffédiskar för huvudrestaurangen på Liseberg.

Kontakta oss

Hör gärna av dig om du behöver hjälp med snickeritjänster. För offertförfrågningar se kontakter.

Eive Nilsson

Pelle Prytz

Kenny Ekstorm

Kalkyl/Projektledning

Tel: 0739-14 80 90