Lundbypark Göteborg

Lundbypark, en plats att leva och bo på. Lundbypark är ett bostadsområde som passar de flesta, oavsett intresse. De fyra huskropparna ligger i Lundby på centrala Hisingen med närhet till både stad och natur. Till exempel finner du Ramberget och Keillers park runt hörnet och med spårvagn tar du dig till city på bara åtta minuter. Runt omkring finns flera attraktioner och valmöjligheter som gym, bad, restauranger och kaféer. Skillnaden mellan att leva och bo kan vara stor, men fullt möjligt att kombinera. Välkommen till Lundbypark, en plats att leva och bo på.

  • Rambergsparken

  • Karta Lundbypark

  • Åtta minuter till city

  • Lundbybadet

  • Volvos nya huvudkontor

  • Kville Saluhall

  • Grönskande gårdar

  • Ramberget stans bästa utsikt

Bor gör du i ett hus eller i en lägenhet. Lever kanske du gör någon annanstans. När du lever gör du någonting du tycker om, på en plats du tycker om. Därför bygger vi Lundbypark. En plats som knyter samman ett modernt och genomtänkt boende med ett brett utbud av aktiviteter i närområdet. Här finns ishall, simhall, restauranger och kaféer. Dessutom är det nära till centrala Göteborg och utsikten på Ramberget.

Vi på F O Peterson står bakom Lundbypark gemensamt med Svenska Hus och Sverigehuset. Ett bostadsområde som kommer att byggas mellan Lundbybadet och Lundby Koloniträdgårdar och bidra till en mer levande stadsdel. Vi vill skapa ett boende för alla. Fastigheterna kommer att bestå av cirka 800 bostads- och hyresrätter med start inflyttning våren 2019. Samtidigt byggs ett trygghetsboende och en förskola på platsen. F O Peterson kommer att bygga ca 130 bostadsrätter och 130 hyresrätter.

Lundbypark utvecklas i harmoni med befintlig bebyggelse och husen byggs kring trevliga grönskande innergårdar. Intill Lundbypark kommer ett aktivitetsstråk som löper längs med fastigheterna att anläggas. Det kommer att skapa ytterligare liv och rörelse i området.

Vi är glada att gemensamt kunna samla våra resurser och erfarenheter för att skapa Lundbypark. Tillsammans vill vi bygga ett attraktivt bostadsområde som genomsyras av liv och aktivitet på centrala Hisingen.

Vill du veta mer om Lundbypark? Vänligen besök projektets hemsida: www.lundbypark.se 
Intresseanmälan till F O Petersons hyreslägenheter kan göras via mail till info@fop.se. Ange: Intresseanmälan Lundbypark, ditt namn och telefonnummer. 
Intresseanmälan bostadsrätter kontakta Svensk Fastighetsförmedling, Carl-Johan Billing, tel. 031-23 82 02 eller carl-johan.billing@svenskfast.se, läs mer www.svenskfast.se/hisingen.
 

Intresseanmälan

 

Åtta minuter till city
Precis intill husen finns hållplatsen Rambergsvallen. Där tar du dig enkelt till city på bara åtta minuter. Om du hellre tar cykeln går det nästan lika snabbt. Via Hjalmar Brantingsgatan och Götaälvbron är du framme på drygt tio minuter.

Nära till badet
Lundbybadet som är stadens enda simhall med inom- och utomhuspool har du som närmsta granne. Inomhus finns en 25-metersbassäng, varmbassäng och plastpool. På sommaren öppnar deras 50-meters utomhusbassäng med tillhörande solytor. Här finns också ett stort gym, ett stort utbud av gruppträningspass och en relaxavdelning. Bredvid Lundbybadet finns även Bravida Arena, BK-Häckens nya hemmaplan.

Volvos nya huvudkontor
På andra sidan koloniträdgårdarna ligger snart Volvos nya huvudkontor. Enligt Volvo är planen att närmare 10.000 anställda ska sitta här inom fem till tio år. Det här gör läget för Lundbypark attraktivt och dessutom väldigt nära till jobbet för de anställda som väljer att bo i Lundbypark.

Saluhall i närheten
Bara två hållplatser bort hittar du Kville Saluhall. På två plan finns det mesta man kan tänka sig. Kött, fisk, ost, grönsaker och en mängd andra delikatesser. Här finns även restauranger och kaféer i en trivsam miljö. Alldeles intill ligger dessutom White Guide-rekommenderade kaffebaren Alkemisten.

Grönskande gårdar
De fyra kvarteren i Lundbypark kommer att omsluta sig kring var sin trevlig innergård. Gårdarna kommer att fungera lite som träffpunkter för alla grannar med lummiga platser att ta det lugnt på. Uteplatser för härligt umgänge med både vänner och grannar.

Park med stans bästa utsikt
En kort promenad bort ligger Ramberget och Keillers park. Här kan du ta en springtur under trädkronorna, ta en picknick i gräset eller varför inte bara njuta av vyn över Göteborg från stans bästa utsiktsplats.

Avstånd
Centrala Göteborg: ca 2,5 km, Livsmedelsbutik: 300 m, Köpcentrum: ca 1 km, Stormarknad: ca 1 km, Tågstation: ca 2 km, Busshållplats: 100 m, Spårvagnshållplats: 100 m, Lundbybadet: 50 m, Golfbana: ca 3 km.

F O Peterson & Söner Byggnads AB    |  Götgatan 10, 411 05 Göteborg, Sweden  |  Tel: 031-724 80 00  Fax: 031-724 80 10