F O Fastigheter är koncernens bolag för förvaltning av såväl lokaler som hyresrätter. Kärnan i vår förvaltning bygger på ett långsiktigt ägande där vi har nära och löpande kontakt med våra hyresgäster. 

Anställda 5 stLokalyta Ca 35.000 KVMHyresrätter ca 170 st hösten 2021

Vi ställer oss hela tiden frågan – vad kännetecknar god fastighetsförvaltning? En förvaltning som gör att hyresgäster i form av företag och privatpersoner trivs och vill stanna kvar i våra lokaler och lägenheter. På F O Fastigheter värdesätter vi följande saker högt:

Goda kontakter

Vi vill vara nära våra kunder och i samförstånd lyfta små och stora frågor som rör allt kring lokalhyra och boende. På så vis kan vi fånga upp nya behov och idéer. På F O Fastigheter drar vi också nytta av koncernens fulla kraft redan från start. Exempelvis arbetar vi idag med FO Projektutveckling som tillser att hyresrätter byggs med så hög kvalitet att de blir enklare för oss att underhålla och förvalta. Ett annat exempel är vår täta kontakt med FO Arkitektkontor och FO Entreprenad som gör att vi snabbt och effektivt kan bygga om en lokal till ett företag som har fått förändrade behov.

Långsiktiga Underhållsplaner

F O Fastigheter arbetar med långsiktiga underhållsplaner som en del av vår affärsidé. Vi menar att det är en lönsam strategi, dels på grund av att förebyggande åtgärder över tid är billigare, då fler hyresgästerna trivs och väljer att stanna länge i en fastighet som tas väl omhand.

Lokalt fokus

F O Fastigheter har ett lokalt fokus i centrala Göteborg med hela vårt fastighetsbestånd. Den lokala kännedomen och närheten till övriga bolag inom F O koncernen gör det möjligt för oss att erbjuda hög servicegrad till rimlig kostnad.

I den senaste mätningen utförd av Tradewell fick F O Fastigheter det högsta betyget ett fastighetsbolag fått i deras undersökningar – ett kvitto på att vårt arbete ger effekt. Det bästa betyget är dock alla våra hyresgäster som väljer att stanna kvar hos oss.

Fler lokaler och hyresrätter

F O koncernen har tagit ett strategiskt beslut att arbeta än mer med egna projekt. Det gör att vi redan idag utvecklar fler projekt och ännu fler ligger i sikte. Det handlar bland annat om fler hyresrätter de närmsta åren, men även fler lokaler för butiker och andra kommersiella syften. För att möta nya behov expanderar vi därför successivt vår personalstyrka.

Våra Lokaler

  • Cirka 35.000 kvm butiker, kontor, hotell, produktionslokaler samt F O koncernens egna verksamhetslokaler. Fastigheterna i Nordstan, Högsbo och Böö.
  • Cirka 80 stycken hyresrätter. Många av lägenheterna är nybyggda och har tillkommit under 2018 och 2019. Lägenheterna i Ruddalen, Västra Frölunda och Lunden. Vill du veta mer om våra hyresrätter, vänligen se vår särskilda webbplats.

Kontakta oss

Ulf JäghedenFastighetschef

Johan BoqvistDriftchef

Sanna PerssonBovärd

Gert AnderssonDrifttekniker

Lennart BrandinDrifttekniker

Annika OberAdministration

Exempel på fastigheter

Exempel på fastigheter vi förvaltar

/

Högsbo 17:1. Lokaler för F O snickeri, F O förråd m.m. Verksamheter: Kontor, förråd och inredningssnickeri. Area (BTA): 4.000 m2 Hyresgäster: F O bygger, F O snickeri, F O byggservice, F O förråd och Grundförstärkningar i Göteborg AB.

Lunden 45:13. Bostadshus med 28 hyreslägenheter på Vävskedsgatan 10 – 12 vid Överåsvallen. 16 st 3 rok, 10 st 2 rok, 2 st 1 rok Area (BTA): 2.390 m2 Byggnaden har fått flera utmärkelser: Utsett till vinnare i Årets Byggen 2005 av tidningen Byggindustrin. Utmärkelsen för god byggkonst från Per & Alma Olssons Fond 2006. Nominerat till Kasper Salinpriset i Arkitektur 2006.

Nordstaden 8:30. 31.000 m2 i Nordstans affärscentrum. Köpmansgatan-Postgatan & Götgatan-Nils Ericsonsgatan. Hotel, restauranger, butiker, kontor samt lager/övrigt.

Rud 5:14 & 5:16. 21 hyresrätter av radhuskaraktär på Tvärflöjtsgatan 1-23 i Ruddalen och Blockflöjtsgatan 17-23,Västra Frölunda. Lägenheter: 2 st 1 rok, 1 st 2 rok, 14 st 3 rok, 4 st 4 rok. Area: 1640 m2.

Bö 26:39. Verksamheter: Bank och bostadslägenhet Area (BTA): 800 m2 Hyresgäst: SEB