Vi uppför bostäder i egen regi och bakom oss har vi projekt som uppmärksammats och har blivit prisbelönta för sin arkitektur och byggkvalitet.

Anställda 9 stVerksamhet  Projektutveckla hyres-, Bostads- och ÄGANDErätter (småhus)

FO Projektutveckling är koncernens bolag för byggen i egen regi. Tillsammans med koncernens olika byggbolag producerar vi nya bostäder med kvalitet för en växande befolkning i Göteborgsområdet. Våra styrkor är att att vara den mindre byggaren med korta beslutsvägar samtidigt som vi har tillgång till FO-koncerns fulla styrka. På FO Projektutveckling bygger vi för ett långsiktigt boende oavsett om det är hyresrätt, bostadsrätt eller äganderätt. Vår stora kännedom om lokala Göteborgsförhållanden gör oss än mer effektiva.

Miljöcertifieriade

Miljöbyggnad är ett svenskt system för miljöcertifiering av byggnader och består av tre certifieringsnivåer, Guld, Silver och Brons. Vi är stolta över att flera av våra nybyggnadsprojekt erhållit certifiering Guld. Fortsatt certifiering pågår och vår ambition är att nå silver för samtliga upprättade bostäder. FO Bygger är certifierat enligt ISO 9001 och 14001.

Kvalitet till rimlig kostnad

I ett projektet med ett hyreshus i Lunden bevisade vi att det gick att skapa attraktiva lägenheter till en rimlig kostnad. Projektet blev uppmärksammat och prisbelönt för sin arkitektur och byggkvalitet och var ett samarbete med övriga bolag i FO-koncernen och White Arkitekter.

Långsiktig byggare

Vi vill bygga attraktiva bostadsområden som genomsyras av liv och aktivitet. PÅ FO Projektutveckling tror vi på att arbeta långsiktigt och vi vill bidra till ett grönare Göteborg med omnejd utan att kompromissa med komfort och kvalitet. Vi tar ansvar för det vi bygger och detta har vi med oss under projektering, produktion och när bostaden sedan skall tas i bruk.

Kontakta oss

Henric WahlströmProjektchef

Jessica LambertssonProjektledare

Anton SvenssonBitr. Projektledare

Jan LundinPlatschef

Adrian BrobergPlatschef

Jesper JonassonArbetsledare

Taimor EldabaArbetsledare

Johan KjellbergPraktikant

Katarina JonsonArbetsledare

Bildspel

Exempel på våra projekt

/

Brf Borgh med sin närhet till koloniområde, planerade förskola och Ramberget i söder, kollektivtrafik och samhällsservice i norr, Lundbybadet i öster erbjuder Lundby Park och brf Borgh en mix av lugna oaser och livfulla gatumiljöer. En perfekt plats för er som önskar en bostad där ni kan leva och bo nära både stad och natur. Lägenheterna är omsorgsfullt utformade med tanke på genomsiktlighet, ljus och öppenhet. Brf Borgh har även en fantastisk gemensamhetslokal med tillhörande orangeri och takterrass.

Mellan odling och bad, nära spårvagnar, berg och natur ligger Lundbypark och Brf Göthe, ett bostadsområde bestående av lägenheter för flera skeden av livet. Bostäderna är ljusa med rymd och de varierande planlösningarna kan användas på olika sätt vilket skapar lägenheter som håller över tid och där många kan trivas.

Äppelträdgården är ett projekt som leds av FO Projektutveckling där hela koncernen får hugga i. Här arbetar vi vidare i vår strävan att bidra till ett grönare samhälle utan att kompromissa med komfort och trivsel.

Green Village är ett boendekoncept där Du som boende har satts i första rummet tillsammans med hållbarhet, miljö och design i ett unikt samarbete med naturens egna krafter. Med förnyelsebart el och varmvatten från solenergi erbjuder Green Village ekonomisk och långsiktig miljösmarthet i kombination med byggteknisk kompetens, modern teknologi och arkitektur.