FO Bygger är koncernens entreprenadbolag. Vi är engagerade i hela byggprocessen och vi bygger både nytt eller gör ombyggnadsprojekt. Våra kunder är privata och statliga eller kommunala bolag. På senare år bygger vi även nya bostäder åt FO Bostäder – koncernens egna bolag.

Ant 20 stVerksamhet Om-/tillbyggnad av privata, statliga, kommunala byggnader

FO Citygroup

I vår avdelning för stadsnära uppdrag tar vi oss an alla möjliga typer av entreprenader. Det kan handla om entreprenad för kommersiella fastigheter såsom kontor, hotell, butiker eller industrifastigheter. City Group utför även små och större projekt för privata fastighetsägare. Vi har även kommit att bli kända för byggnadstekniskt avancerade projekt för stadens olika kulturfastigheter – något som gör oss extra stolta med tanke på vår långa Göteborgshistoria. Det händer till och med att att vi renoverar, bygger om och bygger till fastigheter som vårt företag byggt för 100 år sedan!

FO Nybyggnad

FO Bygger har också kommit att serva FO Projektutveckling i uppförandet bostadsrätter, hyresrätter och äganderätter (i form av småhus). FO Bygger är i branschen kända för duktiga hantverkare och professionella metoder, något som blev uppmärksammat i samband med ett prisbelönt projekt i Lunden. Där visade vi på FO Bygger att det går att skapa attraktiva lägenheter till rimlig kostnad.

Flera av våra projekt byggs efter Miljöbyggnad som är en svensk miljöcertifiering för hållbara byggnader. Husen betygsätts baserat på sexton olika indikatorer för energianvändning, innemiljö, material, etc. Sammantaget säkerställer Miljöbyggnad att byggnaden du vistas i är bra för både dig och för miljön.

Kontakta oss

Gert-Ove GermundsonArbetschef, City Group

Håkan RhedinKalkyl/Inköp

Per EngdahlKalkyl/Inköp

Benny LindenPlatschef

Göran SundinPlatschef

Ingemar BrandinPlatschef

Kari ÅkerlundPlatschef

Katarina JonsonArbetsledare

Aaron KarlssonArbetsledare

Susanna ÅkerbergArbetsledare

Mattias GunnarssonKalkyl/inköp

Bildspel

Exempel på vårt arbete

/

Mellan odling och bad, nära spårvagnar, berg och natur ligger Lundbypark och Brf Göthe, ett bostadsområde bestående av lägenheter för flera skeden av livet. Bostäderna är ljusa med rymd och de varierande planlösningarna kan användas på olika sätt vilket skapar lägenheter som håller över tid och där många kan trivas.